5 maart 2022

SGP bezoekt Voedselbank Altena

Sleeuwijk – Afgelopen vrijdag 4 maart heeft de SGP-fractie een bezoek gebracht aan de Voedselbank Altena. De fractie kreeg een rondleiding van Gert Schermers. De voedselbank in Altena was een initiatief van kerken, en nog eerder opgericht dan de Stichting Voedselbanken Nederland. Op dit moment maken ongeveer negentig gezinnen gebruik van de voedselbank in Altena. 

Het voedsel wordt aangeleverd door verschillende bedrijven uit de regio, maar ook door particulieren, kerken en verenigingen. Volgens Schermers wordt in Altena veel gedoneerd, en hoeven alleen enkele producten, zoals melk en koffie, ingekocht te worden. Voedselbanken uit de regio maken soms gebruik van de voorraad van de Voedselbank Altena. Hoewel er uiteraard altijd producten nodig zijn!  

De voedselbank telt zo’n zestig vrijwilligers. Door de overvloed aan vrijwilligers wordt er samengewerkt met het naastgelegen GAiN, een stichting die zich voornamelijk richt op het verzamelen en vervoeren van kleding naar rampen en/of armoedegebieden. SGP-lijsttrekker Theo Meijboom: ‘Het is prachtig om te zien hoe kerken, bedrijven en vrijwilligers hier bijdragen aan een warme samenleving en hulp bieden aan de kwetsbaren in Altena. Dit is echt omzien naar elkaar!’. De SGP wil benadrukken dat initiatieven zoals de Voedselbank alle steun verdienen, vanuit de politiek én de samenleving.