8 maart 2022

SGP bezoekt huisartsenpraktijk Wijk en Aalburg

Wijk en Aalburg – De huisartsenpraktijk in Wijk en Aalburg kreeg afgelopen dinsdag bezoek van de fractie van SGP Altena. In deze praktijk bevinden zich huisartsen, apotheek, thuiszorg, verloskundige, fysiotherapeut, prikpost én diëtiste onder één dak. SGP Altena kijkt terug op een mooi en leerzaam bezoek.

De huisartsenpraktijk is een eerstelijns centrum voor welzijn en zorg. Daarnaast worden er chirurgische ingrepen uitgevoerd. Het is een zeer professionele organisatie met vier huisartsen die voortdurend bezig is om de kwaliteit van de zorg te verbeteren. Met 9.000 patiënten hebben zij een groot werkterrein in het aanbieden van zorg in onze gemeente Altena.

De praktijk liet aan de SGP weten erg blij te zijn met de nieuwe accommodatie waarbij ze veel specialistische zorg kunnen bieden en korte lijnen hebben met de omliggende ziekenhuizen. De SGP sprak onder andere over hoe ingewikkeld het is om voor iedereen de juiste zorg te verlenen. Ook nu met de instroom van Oekraïense vluchtelingen staat de praktijk paraat om ook die mensen van zorg te voorzien. SGP-raadslid Corné van Gammeren: ‘De SGP vindt dat de lijnen tussen gemeente en gezondheidszorg korter moeten. De zorg is een enorm belangrijk thema voor de SGP. Dit soort bezoeken helpen ons een goed beeld te krijgen van de uitdagingen en kansen die er liggen. Ook de verkeerssituatie rondom het gezondheidscentrum en in de Perzikstraat moet hoognodig aandacht te krijgen. De komende periode hopen we dat hoog op de agenda te zetten.’