8 oktober 2018

SGP Altena trakteert op Nationale Ouderendag


SGP Altena trakteert op Nationale Ouderendag

Aalburg – Op 5 oktober was het Nationale Ouderendag. In het kader daarvan heeft SGP Altena de ouderen in het zonnetje gezet. Alle ouderen in de verzorgingshuizen Wijkestein (Aalburg) en de Notenhoff (Andel) kregen een heerlijk gebakje aangeboden. Ook de aanwezige medewerkers en vrijwilligers werden getrakteerd op gebak.

Met deze actie wil de SGP benadrukken dat het enorm belangrijk is om voldoende om te zien naar de ouderen in de gemeente Altena. Corné van Gammeren (nr. 2 SGP) gaf aan dat de SGP Altena staat voor een zorgzaam Altena. ‘Goede zorg en voldoende aandacht voor ouderen is enorm belangrijk. Door de huidige trends in de samenleving, zoals de vergrijzing en de groeiende eenzaamheid, is het goed om hen aandacht te geven en zoveel als mogelijk te laten deelnemen aan het sociaal verkeer’.

Zorg moet wat SGP Altena betreft altijd hoog op de agenda staan. Niet alleen ouderenzorg, maar ook de waarde van mantelzorgers, het aanbod van zorgvoorzieningen en bijvoorbeeld jeugdzorg. Iedere inwoner van Altena verdient het om de zorg te ontvangen die bij hem of haar past; niet alleen ouderen, maar ook andere hulpbehoevenden.

Op Nationale Ouderendag kregen de ouderen echter specifiek aandacht. De traktatie van SGP Altena werd door de bewoners en medewerkers van Wijkestein en de Notenhoff zeer gewaardeerd. Men vond het erg leuk dat de SGP op bezoek kwam en een heerlijke gebakje bezorgde.