13 oktober 2018

SGP Altena bezoekt het burgerinitiatief Park Veldzicht


SGP Altena bezoekt het burgerinitiatief Park Veldzicht

Genderen – Afgelopen week heeft SGP Altena een bezoek gebracht aan Park Veldzicht in Genderen. Het oude zwembad Veldzicht wordt hier omgebouwd tot een prachtige locatie waar allerlei activiteiten plaats kunnen vinden. Zo is er een kinderboerderij, een biologische moestuin en staan er nog tal van plannen in de steigers. Wat SGP Altena betreft een zeer goed voorbeeld van een geslaagd burgerinitiatief.

Enkele inwoners uit Genderen hebben in het verleden de handen ineen geslagen en met hulp van met name vrijwilligers het complex omgebouwd. In de nabije toekomst zal Park Veldzicht geopend worden en zal het fungeren als ontmoetingsplaats voor jong en oud. Het motto ‘van iedereen, voor iedereen, door iedereen’ is daarbij veelzeggend. Iedereen krijgt de gelegenheid om van dit prachtige burgerinitiatief te genieten.

SGP Altena vindt het enorm belangrijk dat dergelijke burgerinitiatieven uit de kernen de ruimte krijgen. Jan Bossenbroek (nr. 7 SGP): ‘Park Veldzicht is een goed voorbeeld van burgerparticipatie vanuit de kernen. Het is prachtig om te zien hoe enthousiaste inwoners met elkaar een dergelijk project opzetten’. Wat de SGP betreft moeten zulke initiatieven dan ook ondersteunt en waar nodig gefaciliteerd worden. Ook vanuit het oogpunt van de eigenheid en het karakter van alle 21 kernen is het belangrijk dat burgerparticipatie gestimuleerd wordt.

Door een rondleiding over het terrein en een uitleg over de ontwikkelingen kreeg de SGP-delegatie een goed beeld van Park Veldzicht. Overigens wordt er op vrijdag 19 oktober een kijkdag georganiseerd voor alle inwoners van Altena. De SGP raadt de inwoners aan om ook eens te gaan kijken.