5 april 2024

SGP Altena bezoekt collega’s fractie SGP Waalwijk

Afgelopen woensdagavond 27 maart bezocht de fractie van SGP Altena haar collega’s van SGP Waalwijk. De Altenaren werden ontvangen in de prachtige Hervormde Kerk aan de Kerkstraat in Sprang-Capelle. Na een rondleiding door de kerk volgde een gesprek waarin onder andere ervaringen, dillema’s en adviezen met elkaar werden besproken.

De avond werd afgetrapt met een rondleiding door de karakteristieke Hervormde Kerk aan de Kerkstraat in Sprang-Capelle. Op een informatieve wijze werd er verteld over de bouw, de historie en de kenmerkende muurschilderingen van deze kerk. De rondleiding werd muzikaal afgesloten met orgelspel.

Na de rondleiding volgde een overleg tussen de beide fracties. Na een persoonlijke voorstelronde werden ook de twee fracties met hun politieke context aan elkaar voorgesteld. Er werd gesproken over de totaal verschillende politieke arena’s waarin beide fracties opereren. Ook werden er verschillende dilemma’s aan elkaar voorgelegd en werden adviezen ingewonnen en gegeven. Aan het einde van de bijeenkomst concludeerden beide fracties dat deze bijeenkomst zeer nuttig was. Er is afgesproken om onderling goed betrokken te blijven en avonden als deze structureel te organiseren.