12 januari 2019

“Regenboogvlag” ook in de gemeente Altena


Deze week is bekend gemaakt dat een meerderheid van de gemeenteraad van Altena aangegeven heeft voorstander te zijn van het ophangen van de regenboogvlag nabij het nieuwe gemeentehuis van de gemeente Altena. Inmiddels is een dergelijke vlag besteld.

De fractie van de SGP Altena betreurt dit besluit!  De overheid hoort zich niet zoals hier te mengen in een discussie over een verklaring die met name een theologisch karakter draagt. Er is geen gemeentelijk doel mee gediend om ook op de ontstane mediahype mee te reageren.

Wat vindt de SGP dan van deze vlag? Natuurlijk is de overheid er voor iedereen en LHBT’ers zijn als mensen gelijkwaardig. We erkennen ook de worsteling die deze mensen kunnen doormaken. Wel wil de SGP zich graag houden aan de heilzame scheppingsorde waarin seksualiteit bedoeld is voor de duurzame relatie tussen man en vrouw. Voor zover de ‘regenboogvlag’ bedoeld is als een statement voor het stimuleren van homoseksuele relaties of van genderneutraliteit verzet de SGP zich daartegen.

De regenboog doet de SGP denken aan Gods eeuwige trouw. Alleen daarin is voor ons allemaal het behoud en het geluk te vinden.