15 maart 2019

Provinciale Statenverkiezingen op 20 maart D.V.


Provinciale Statenverkiezingen op 20 maart D.V.

Met de spannende gemeenteraadsverkiezingen in Altena nog vers in het geheugen: binnenkort mogen we weer op woensdag op stap en nu voor de provincie.

Beste mensen, gaat u vooral stemmen! Ik bedoel natuurlijk: stem SGP-CU en kies Henk van Zelst of een andere SGP’er! Deze lijstkandidaten zetten zich in, steken hun nek uit en nemen hun verantwoordelijkheid voor een christelijk geluid in Brabant. Het minste dat u en ik kunnen doen is dat we gaan stemmen. Dat mogen we dan ook niet nalaten! Neemt u ook zoveel mogelijk mensen om u heen mee.

En het gaat ook ergens over, ook al lijkt het soms op de achtergrond. Om een beeld te geven: een statenlid en burgerlid is minimaal een dag in de week met dit werk bezig. Criminaliteits- en drugsbestrijding, klimaatbeleid, steun voor agrariërs, de invulling van de ruimte, verkeer en openbaar vervoer – en natuurlijk de stemming voor de Eerste Kamer.

Laatst bezocht ik het SGP-congres in Amersfoort dat mede in het teken stond van deze verkiezingen. Belangrijkste indruk die ik daarvan meenam: een SGP-geluid in de provincie is echt essentieel.

Laat het christelijk geluid dan ook in Brabant horen!

Jaco van den Brink
(voorzitter SGP Altena)