1 oktober 2018

Komst Kees van der Staaij naar Altena


Woudrichem – Afgelopen week is Kees van der Staaij (SGP) op bezoek geweest in Woudrichem. Daar heeft hij samen met lijsttrekker Theo Meijboom het eerste spandoek onthuld met de historische haven op de achtergrond. Ook kreeg hij de SGP-verkiezingskrant overhandigd. Van der Staaij bezocht Woudrichem, omdat men daar sinds jaren weer op de lokale SGP kan stemmen. 

De politiek leider heeft samen met Theo Meijboom door de historische stadskern van Woudrichem gereden. Er is met hem gesproken over de belangrijkste speerpunten en de SGP Altena heeft specifiek de aandacht gevraagd voor de problematiek rondom de verbreding van de A27 en daarmee de ontsluiting van het land van Heusden en Altena. Tot slot van het bezoek gaf Van der Staaij nog wat adviezen mee en gaf aan onder de indruk te zijn van wat de SGP Altena tot nu toe tot stand had gebracht.

Later op de dag hebben de SGP-kandidaten een bezoek gebracht aan het bedrijf PT Creations in Wijk en Aalburg. Dat is een dynamisch, modern bedrijf met een eigen import, eigen boomkwekerij, bloembollen op pot en een zeer professionele productielijn.

Henri de Raad (nr. 5 SGP) gaf aan dat het een interessant bezoek was. “Het was indrukwekkend om het productieproces van dichtbij te mogen zien. Volgens de Raad ging dit niet alleen om alle maatregelen die genomen zijn rondom duurzaamheid, maar ook om de mogelijkheden die geboden worden voor alle geledingen van de beroepsbevolking om aan het productieproces deel te nemen. “Dit geeft aan dat deze organisatie het thema maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel heeft staan”, aldus de SGP’er. De inzet en huisvesting van arbeidsmigranten is voor PT Creations, maar ook voor andere bedrijven in de regio, een grote uitdaging en dit verdient volgens de SGP in de komende raadsperiode bijzondere aandacht.

De SGP brengt in de komende weken meer werkbezoeken in de regio. Bedrijven of instellingen die aanvullend belangrijke punten hebben, mogen deze delen met de SGP-fractie.