18 september 2018

Campagne SGP Altena van start


Almkerk - Op de avond van Prinsjesdag heeft SGP Altena haar campagne op een ludieke manier afgetrapt. Dit ter voorbereiding op de verkiezingen van as. 21 november. De kandidaten en het campagneteam zullen de komende tijd aan de slag gaan om de boodschap van de SGP te verspreiden. 

Ter gelegenheid van de start van de campagne kreeg lijsttrekker Theo Meijboom het koffertje met de SGP-miljoenennota overhandigd. Daarin staan de plannen van de SGP voor de komende vier jaar. Hoewel hij zich niet met de koning kon vergelijken, was Meijboom naar eigen zeggen wel ‘koning te rijk’. Zowel met de betrokkenheid van de campagnecommissie als met de inhoud van het verkiezingsprogramma.

De focus van de SGP ligt in het motto: ‘betrokken in de Kern.’ De partij zoekt het goede voor haar inwoners. Maar tegelijk wijst Kern op de grondslag om politiek te bedrijven vanuit de Bijbel. De bijeenkomst werd afgesloten door het planten van een boom. Dit was een ludieke verwijzing naar het speerpunt ‘voor een duurzaam Altena’ en tevens bedoeld om de CO2-uitstoot te compenseren.

Momenteel heeft de SGP in Werkendam en Aalburg respectievelijk 3 en 4 zetels. In Woudrichem kunnen de inwoners voor het eerst in lange tijd weer op de SGP stemmen.