30 oktober 2018

Brandweer krijgt waardering van SGP Altena


Brandweer krijgt waardering van SGP Altena

Werkendam – Afgelopen maandag kreeg de brandweer in Werkendam een aantal SGP-ers op bezoek. Zij mochten meekijken met een oefening en het werk van de brandweer van dichtbij ervaren. Het was uiteraard maar een oefening, maar aan het enthousiasme en de inzet van de brandweermannen was dit niet te merken! Met enorme passie en inzet deden zij hun werk.

Ook Corné van Gammeren (nr. 2 SGP) was aanwezig. Hij zet zich namens de SGP bijzonder in voor een veilig Altena. Van Gammeren: ‘de brandweer hier in Werkendam oefent elke maandag. Prachtig om dit een keer van dichtbij mee te maken. De brandweer steekt zoveel tijd en energie in hun werk. Dat verdient wat ons betreft alle waardering.’ De SGP waardeert het dat de brandweer de mogelijkheid bood om een avond langs te komen en dat de brandweer wat over hun werk wilde vertellen.

Veiligheid is een belangrijke thema voor SGP Altena. Aan de inzet van de brandweer hoeven we niet te twijfelen, maar het is ook belangrijk dat de gemeente Altena zich voldoende inzet voor de veiligheid van inwoners. Zo is het belangrijk dat er voldoende waardering is voor de brandweer(vrijwilligers) en moeten de aanrijtijden van alle diensten gewaarborgd worden. Altena is een uitgestrekt gebied met veel kleine kernen. Daarom is het belangrijk dat er voldoende aandacht wordt besteed aan de aanrijtijden. Maar ook andere aspecten van orde en veiligheid verdienen aandacht, zoals het aantal wijkagenten, criminaliteitsbestrijding en de verlichting op wegen.

Met deze actie wil de SGP benadrukken dat zij het werk van onze veiligheidsdiensten, zoals de brandweer, enorm waardeert. En dat verdienen ze zeker; ze staan namelijk op ieder moment voor ons klaar!